Kunsthåndverk med basis i tredreiing

Tre og tredreiing - Wood art and woodturning.

"Singularity"
Douglas-gran. (Farget og teksturert)

På denne hjemmesiden presenteres håndlagde produkter i tre. Felles for produktene er at de er laget med basis i tredreiing. De fleste produktene ligger ute for salg. Når du klikker på et bilde vil du finne informasjon om produktet og pris.

Tredreiing er et gammelt håndverk. Jeg ønsker å videreutvikle den tradisjonelle tredreiingen i en mer skulpturell retning. For meg vil ikke bruksverdi med alt det innebærer være viktigst. For de fleste produktene vil den estetisk egenverdien være hovedfokus. Formspråk, farger, struktur og annen overflatebehandling skal spille på lag med treet slik at det blir en helhet. Jeg prøver å se på dreieproduktene som en skulptur eller et maleri. Produktet skal vekke nysgjerrighet, skape følelser og undring, få folk til å tenke- eller kankskje provosere? Trevirke er et fantastisk materiale. Det er varmt og organisk, og hvert enkelt produkt er unikt med egen sjel.

Enkelte produkter er fortsatt ment som bruksgjenstander som passer inn i samspill med øvrig moderne og klassisk interiør.

Jeg håper denne siden kan gi inspirasjon til andre som driver med tredreiing, og at de som handler noe via denne siden blir tilfreds med produktene! 

Kort om meg

Mitt navn er Håkon Grimstad Dahle. Jeg er født i 1979 og har drevet med tredreiing siden jeg var 12 år. Jeg holder til i Steinkjer hvor jeg har mitt eget verksted. 

Kommentarer

12.11.2022 15:35

Tor Andreas Brovold

Tusen takk for det flotte møtet på Kystens Arv i dag! Utrolig utstilling og glimrende pedagogikk gjorde dagen minnerik for oss! Tove og Tor

26.10.2022 10:22

Solveig Holberg Dahl

Hei du! Var nettopp en tur innom Kystens Arv,
flott museum på alle vis. Men vasene dine!!! De ble faktisk den største opplevelsen. Så flott, vakkert og håndverksmessig suverent, du er
god!!!