Kvadratiske/rektangulære skåler og fat


Galleri 1- for salg

Galleri 2- solgte (arkiv) 

Øverst: Utnyttelse av kirsebærstokk

Nederst: Sekskantet skål (Heksagon)

Produkter som er "kantete" er samlet i denne menyen. En mangekant omtales gjerne som en polygon. Ulike polygoner har navn etter hvor mange kanter de har. Eksempelvis vil betegnelsen pentagon brukes om femkant. Oftest er produktene på denne siden kvadratiske eller rektangulære. Det å kombinere stramme, rette linjer med sirkulære former er spennende! I tillegg kan man "utnytte"/maksimere et spesielt emne ved at hele "planken" utnyttes. (Se bilde til høyre)


Når disse produktene spennes opp i dreiebenken er de kantete. Man må være forsiktig når man dreier og pusser ute ved hjørnene mens emnet snurrer. Ofte bearbeider jeg ytterkantene manuelt til slutt. 


Som for andre dreide produkter på denne hjemmesiden, så vektlegges det estetiske aspektet mer enn ren bruksverdi. Likevel kan både skåler og fat i denne kategorien fint brukes til mer enn bare pynt i seg selv. Man kan f.eks servere "tørre matvarer" (Nøtter, twist etc.) på dem. De kan også  brukes som en del av en dekorasjon f.eks. juletrekuler, kongler, led-lyslenker etc.


Når man tar bilder av et produkt kan det være vanskelig å "fange" hele formen på det. Dette er årsaken til at jeg velger å vise 2 bilder fra ulike vinkler av samme produkt i galleriene på denne siden. Sammen bør bildene gi et inntrykk av både flaten dybden i produktet.


Hvis en må rengjøre en skål eller fat, anbefaler jeg å bruke en lett fuktet klut eller papir. Produkter med oljefinish kan etter en tids bruk oljes opp igjen for å få ny glød og motstandsdyktighet. Lakkerte produkter kan også "shines opp" ved å bruke "Burnishing-cream". Du kan lese mer om dette hvis du klikker menyen "Ressurser".


Jeg har samlet produkter som er for salg og produkter som er solgt i egne gallerier. Klikk ønsket galleri og ta en titt!For spesielt interesserte nevnes at jeg av og til holder dreiekurs. Der kan du lære mer om både kantskåler, dekor, overflatebehandling mm. Sjekk menyen "Det skjer" for mer info. 


Nyeste kommentarer

12.11 | 15:35

Tusen takk for det flotte møtet på Kystens Arv i dag! Utrolig utstilling og glimrende pedagogikk gjorde dagen minnerik for oss! Tove og Tor

26.10 | 10:22

Hei du! Var nettopp en tur innom Kystens Arv,
flott museum på alle vis. Men vasene dine!!! De ble faktisk den største opplevelsen. Så flott, vakkert og håndverksmessig suverent, du er
god!!!

18.09 | 10:24

Det er utrolige flotte ting du lager. Det er underlig at prisene ikke er høyere for produktene dine. Jeg skjønner at de må selges lett. Jeg er betatt!

12.08 | 17:54

Siden din er til stor inspirasjon, masse flotte ting du lager, når du skriver oljefinish, hvilken olje er det du bruker

Del denne siden