Øverst er eksempel på farget fat i flammet svartpoppel. Neste bilde er et fat utført i surnet selje- kanskje mer typisk "bruksfat"?

I denne delen av hjemmesiden har jeg samlet produkter som i all hovedsak er ment å henge på vegg. Det vil si relieffer, fat og i noen tilfeller skåler (i formen) med veggoppheng. Alternativt kan produktene presenteres i en fatholder, tallerkenhylle etc.


Fat laget i trevirke kan tjene som bruksgjenstander, som pynt eller begge deler. Jeg har hovedfokus rettet mot det estetiske, derfor er de fleste produkter i denne kategorien ment som pyntegjenstander. Alle fat kan leveres med oppheng for vegg etter ønske. Fatene er overflatebehandlet på begge sider. Ønsker man å benytte fatene til matvarer, anbefaler jeg fatene som er oljebehandlet- men kun til "tørre" matvarer. (spekemat, flatbrød, sjokolade o.l.). Man rengjør fatene med en fuktet klut. Etter lengre tids bruk kan man olje fatene på ny for økt beskyttelse og for å gjenvinne treets glød.


Et relieff er på en måte en mellomting mellom skulptur og et maleri. Motiv i relieff kan være figurative eller abstrakte. Vegghengte relieff med basis i tredreiing byr på spennende prosjekter. Disse har oppheng på bakside og er naturligvis ment å være pynt/kunst. Bakgrunnsflaten på mine relieff kan være ubehandlet. (Hverken pusset, farget eller overflatebehandlet).

                                                                              

Jeg forsøker å skape produkter som tar vare

på treets egenart samtidig som jeg "leker"

med ulike farger og struktureringer. Flere

ulike teknikker, materialer og

overflatebehandlinger kan inngå i samme

relieff. Man kan rengjøre relieffene med

en støvkost eller en lett fuktet klut/papir.Nederst på soden finner du eksempel på et nokså stort relieff

(ca 1 meter i diameter) dreid av ei bjørkerot.

Her inngår flere teknikker i arbeidsprosessen:

Tredreiing, fresing, farging, brenning og

lakkering.På denne siden finner du galleri med fat og

relieff sortert i flere gallerivisninger. Gå

inn på menyoversikten og velg ønsket galleri.For spesielt interesserte nevnes at jeg av og til holder kurs og demonstrasjoner i dreiing og dekor av fat/relieff. Klikk menyen "Det skjer" for mer info. 
Nyeste kommentarer

12.11 | 15:35

Tusen takk for det flotte møtet på Kystens Arv i dag! Utrolig utstilling og glimrende pedagogikk gjorde dagen minnerik for oss! Tove og Tor

26.10 | 10:22

Hei du! Var nettopp en tur innom Kystens Arv,
flott museum på alle vis. Men vasene dine!!! De ble faktisk den største opplevelsen. Så flott, vakkert og håndverksmessig suverent, du er
god!!!

18.09 | 10:24

Det er utrolige flotte ting du lager. Det er underlig at prisene ikke er høyere for produktene dine. Jeg skjønner at de må selges lett. Jeg er betatt!

12.08 | 17:54

Siden din er til stor inspirasjon, masse flotte ting du lager, når du skriver oljefinish, hvilken olje er det du bruker

Del denne siden